Piaty ročník Stredovekých dní v Hlohovci sľubuje lákavý program

20.06.2018 Hlohovec

Bratislava 20. júna 2018 - Už tento víkend sa nadšenci histórie a dobrej zábavy môžu tešiť na piaty ročník obľúbeného historického podujatia.

Na návštevníkov bude čakať bohatý program, ktorý sa bude skladať z toho najlepšieho čo sa objavilo v predošlých ročníkoch. Samozrejme však nebudú chýbať novinky – dobová kuchyňa, remeslá, stredoveká dedinka a veľa ďalšieho.
Areál Zámockej záhrady bude hýriť dobrou zábavou a príjemnou atmosférou. Ak teda chcete vedieť kto sa stane víťazom rytierskeho turnaja, ako dopadne stredoveká módna show alebo ako bude vyzerať šermiarske vystúpenie plné napätia a drsných okamihov „Očistec“, tak by ste na tomto obľúbenom podujatí určite nemali chýbať.
Viac informácii o programe na www.stredovekedni.sk alebo https://www.facebook.com/stredovekedni
Foto: Stredoveké dni v Hlohovci

Rytiersky turnaj na koňoch
Po dlhých rokoch sa v Zámockej záhrade v Hlohovci opäť rozoznie zvuk rohov, brechot psov a erdžanie koní. Majestátne nastrojené kone, ponesú v drahých látkach odetých pánov, ktorí majú doriešiť pradávny spor dvoch kráľovstiev. V šrankoch roztrieštia nejednu kolbu, ich prilby a štíty dostanú tvrdé zásahy. Verme, že práve v Hlohovci konečne uzavrú vytúžený mier.

Stredoveká módna show
Pri očistci vás zamrazí v zátylku. Ale s festivalu máte odchádzať usmiati. Práve preto sme si pre vás pripravili ešte lepšiu a výpravnejšiu historickú prehliadku. Nebojte sa, nuda to rozhodne nebude a už teraz sa môžte tešiť na nové pikantné modely.

Dobová kuchyňa
Po prvý krát sa nad Zámockou záhradou rozprestrie kúdol dymu a vzduch naplní vôňa stredovekých receptov. Kuchárky a kuchtíci sa po celý deň budú obracať v stredovekej poľnej kuchyni. Nenakŕmia však krky našim vojakom, Rozkaz znie jasne. Po celý deň prinášať fajnšmekroviny a ochutnávky na stôl Vám, našim divákom. Tak nabrúste jazýčky, lebo stredoveké chute môžu byť občas veľmi zaujímavé.
 
Ohňová show
Ako inak ukončiť horúci letný deň ako nádhernou svetelnou ohňovou show. Inak to snáď nemôže byť. Zoberiete si pivko, malinovku a v príjemnej atmosfére večera si vychutnáte jednu z najlepších ohňových show na Slovensku. Kaukliarov sme však presvedčili aby svoje umenie predviedli aj počas dňa. Takže o zábavu rozhodne nebude núdza.

Landsknechti – delostrelci
Ak sa na šerm radi pozeráte, mohlo by vás toto vystúpenie zaujať, ak sa do vystúpení radi zapájate, tak je to vaša účasť povinná. Pozrite sa s nami do života malej jednotky jeho cisárskeho veličenstva Maximiliána. A bude to zábava. Veď sme predsa v renesancii!

Očistec
Ostrú a drsnú šermiarsku show ste mohli na stredovekých dňoch vidieť pred 3 rokmi. Tentokrát sa však v očistci stretnú tí najhorší z najhorších, aby vám predviedli ešte lepšie divadlo. Nekompromisne dobrá zábava!
 

Vyberte región